ONS GOEDE DOEL
De energieprijzen zijn historisch hoog. Hierdoor komen huishoudens en maatschappelijke organisaties, zoals sport- en cultuurverenigingen, in financiële problemen. Tegelijkertijd weet iedereen dat de energietransitie nodig is voor een duurzame samenleving.

Coöperatie Goed
pakt beide problemen in één klap aan. De opbrengsten van de groene-opwekprojecten door heel Nederland, worden uitgedeeld aan huishoudens en maatschappelijke organisaties die dat goed kunnen gebruiken. Zo werken ze aan een eerlijke, inclusieve energietransitie.

De Netwerkdag van het Noorden steunt het goede doel: Coöperatie GOED. Ook jij kunt je steentje bijdragen! Word onze partner en draag financieel bij.Samen groene energie opwekken en de opbrengsten delen: daar staat coöperatie GOED voor.

 

 ZONNEWEIDE A28
Een van de projecten die we vanuit de Netwerkdag van het Noorden ondersteunen is de Zonneweide A28 met opbrengsten naar lokale doelen. 


In Assen, tegenover Hotel van der Valk, ontwikkelt Robin Doet een bijzondere zonneweide. Alle opbrengsten gaan naar lokale doelen. De exploitatie ligt bij coöperatie Goed die met de omgeving zorgt voor de verdeling van de opbrengsten.

Het ontwerp is in samenspraak met de omgeving gemaakt. De zonneweide draagt bij aan duurzame energie én er is rekening gehouden met biodiversiteit en ecologie.


 

EEN BIJDRAGE LEVEREN
Coöperatie Goed zoekt nog een samenwerkingspartner die wil investeren in het project en die toegang krijgt tot lokaal duurzaam opgewekt stroom. Daarnaast kun je ook een bijdrage leveren door één van de volgende werkzaamheden uit te voeren:

 

  • Graafwerk: over een lengte van ca. 80 meter, een sleuf van gemiddeld 1 meter breedte en 62 cm diepte = 50 m3 grond. Zowel ontgraven als daarna weer dichtmaken van deze sleuf
  • Levering van zogenaamde backfillzand ca 16 m3. Dit wordt gebruikt om de kabels in te leggen (10 cm onder en 10 cm bovenop de kabels)
  • Levering en aanleg van beplanting rondom het park zoals aangegeven op de plattegronden en/of opgegeven bij de omgevingsvergunning.
  • Ecologisch beheer en onderhoud van beplanting en terrein.
  • Levering en aanleg van ca. 235 meter hekwerk en 2 toegangspoorten en benodigde slootwaaiers rondom het zonnepark, welke aan de  0mgevingsvergunning en verzekeringseisen voldoet
  • Levering en aanleg van bestrating rondom het trafostation, bijvoorbeeld een rand van 4 stoeptegels/grastegels breed.
  • Levering van reclame/bouw bord(en) met logo’s van Robin Doet, Equans en andere partijen.

 


Wil jij bijdragen aan het succes van het evenement en ons goede doel? Neem contact op met Bas Hoorn via 0646909784 of via bas@futureinsight.nl

 

Meer informatie