THEMA: ENERGIE IN BOUW & INFRA
 


 ONZE SPREKERS

In de snel ontwikkelende energiemarkt hebben we te maken met allerlei veranderingen: politiek, technologisch, maatschappelijk, economisch en milieu gerelateerd. Onze sprekers zijn sleutelfiguren in deze ontwikkeling. Ze werken voor toonaangevende organisaties die bepalend zijn in de energietransitie. Tijdens de Netwerkdag van het Noorden geven zij hun visie op de uitdagingen in de energiemarkt van Noord Nederland.ANNEMIEK BERENDS

Annemiek Berends, hoofd planologie voor de grote projecten in Noord Nederland bij TenneT TSO is één van de sprekers op de derde Netwerkdag van het Noorden.De uitdagingen van Tennet – Annemiek Berends
TenneT bevindt zich in het middelpunt van de veranderde energiemarkt en moet voortdurend aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en anticiperen op de toekomst. De meest fundamentele verandering betreft de overgang naar een duurzame energievoorziening. Om de klimaatdoelen te halen liggen er grote (bouw) opgaven voor de energietransitie. Nederland wordt één grote bouwplaats de komende jaren. Hoe kunnen we deze gezamenlijke verantwoordelijkheid als partners (Overheden, Energiesector en Bouw &Infra branche) op een goede en veilige manier verwezenlijken?

Hoe pakken we samen deze (werk)handschoen op?
Annemiek Berends gaat graag het gesprek met ons aan over de complexiteit van de grote opgave die er ligt. Kunnen we die eenvoudiger maken en hoe dan? Welke verwachtingen zijn er en hoe kunnen we elkaar versterken?

Annemiek is hoofd planologie voor Noord Nederland en verantwoordelijk voor ongeveer 14 grote energietransitieprojecten in de ontwikkelingsfase, met een geraamd budget van 4 miljard voor de gehele uitvoering.

Bij TenneT staat veiligheid voorop en Regio noord is hierin koploper als eerste met een Safety Culture Ladder 4 Certificaat. Tennet hanteert bij onze projecten het “Wij zijn te gast” principe, wat ontwikkeld is in onze regio en waar we samen met onze partners uitvoering aan geven.
Nieuwsgierig naar de uitdagingen van Tennet? Heb je een mening of oplossing? Ga dan de dialoog aan met Annemiek op de Netwerkdag van het Noorden.


Benieuwd naar onze andere sprekers? Hou onze website en social media kanalen in de gaten!